Puoluekokousedustajien vaali käynnissä

Vasemmistoliiton puoluekokous pidetään 15.-17.11.2019 Kuopiossa. Pohjois-Pohjanmaalta kokoukseen lähtee yhteensä 29 puoluekokousedustajaa.

Edustajista järjestetään postiäänestys 9.-20.9. niissä vaaliyhtymissä, joista ehdokkaita on enemmän kuin edustajapaikkoja. Pohjois-Pohjanmaalla nämä yhtymät ovat Oulu, Raahe, Oulun ympäristö (Ii, Utajärvi, Muhos, Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Siikajoki, Tyrnävä) sekä Oulun eteläinen (Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Siikalatva, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi, Ylivieska).

Tältä sivulta löydät tietoa puoluekokousedustajaehdokkaista kyseisissä vaaliyhtymissä.

Oulu (paikkoja 13, ehdokkaita 31)

Aalto Maija, Oulun Vasemmistoseura

Eilola-Jokivirta Markku, Suur-Patelan Vasemmisto
prosessityöntekijä / opiskelija AMK

48-vuotias perheellinen, jonka jalat ovat tukevasti Pohjois-Pohjanmaalla. Suomi on pidettävä asuttuna, parhaiten se mahdollistetaan turvaamalla alueen työpaikkojen toimintaedellytykset. Luontomatkailu tulee lisääntymään, tarvitsemme silti perusteollisuutta vakauttamaan taloutta.

Haaga Hilkka, Oulun VasemmistoPlus
copywriter

Vasemmistoliiton jäsen jytkykeväästä 2011 lähtien. Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja puoluevaltuutettu. Viime puoluekokouksen tomera ääntenlaskija. Yllättyy aina mistä kaikesta politiikassa voikaan puhua ja ärsyyntyy puheenvuoroista, joissa ei lopulta sanota mitään.

Hanhela Jorma, Kiimingin Vasemmisto

Havana Arto, Järvi-Oulun Vasemmisto

Heinonen Paavo J., Oulun Vasemmistoseura

Hekkala Rauno, Oulunsalon Vasemmisto

Hietalahti Heidi, Järvi-Oulun Vasemmisto
yhteiskunnallisten tieteiden opiskelija, Lapin yliopisto

Olen toiminut kunnallisissa luottamustehtävissä, kunnallisjärjestössä, piirihallituksessa, vammaisverkostossa sekä naistoiminnassa. Pyrin puoluekokousedustajaksi, koska visiomme paremmasta maailmasta kaipaa selkiyttämistä. Tahdon vaikuttaa siihen, että sanomamme aukeaa muillekin kuin jäsenillemme.

Huotari Anne, Oulun VasemmistoPlus
kouluttaja, sosionomi

Olen kokenut politiikan puurtaja ja VasemmistoPlus-osaston puheenjohtaja.

Kallio Anu, Suur-Patelan Vasemmisto
myyntisihteeri, ikä 38v

Minun henkilökohtaiset arvoni määrittelevät lapset, yhdenvertaisuus ja luonto. Lapseni asuvat kahta kotia, mutta papereissa olen yksinhuoltaja.

Kanniainen Jari-Pekka, Oulun VasemmistoPlus
tohtoriopiskelija, hallintotieteet

Oululainen opiskelemassa Tampereella. Kattava osaaminen puoluetoiminnasta, järjestöistä ja politiikasta. Hyvä valinta puoluekokousedustajaksi!

Kellokumpu Ville, Oulun Vasemmistoseura
tutkija

Työskentelen tohtorikoulutettavana Oulun yliopistolla ja olen kiinnostunut aluepolitiikasta ja ilmastosta. Olen ollut Oulun Vasemmistoseuran toiminnassa ja johtokunnassa mukana vuodesta 2018.

Kettunen Veikko, Järvi-Oulun Vasemmisto

Kivimäki Antti, Järvi-Oulun Vasemmisto
Toimitsija, eläkkeellä, ikä riittävä, 74.

Harrastus: kulttuuritoiminta.

Kohonen Olli, Oulun VasemmistoPlus
Sairaanhoitaja, FM

Olen piirin puheenjohtaja, joka uudistaa Vasemmistoliittoa kentältä käsin.
Tunnen myös päätöksenteon korkeimmat portaat, mutta arjessa pitää hyvin kiinni kolmevuorotyö aikuispsykiatrisella osastolla kuin pienen pojan kasvattaminen. Haluan edelleen tehdä työtä humaanin puolueen puolesta.

Kähkönen Mikko, Oulun VasemmistoPlus
Oulun VasemmistoPlus ry:n vpj

Olen 37-vuotias tuiralainen ja Oulun VasemmistoPlus ry:n varapuheenjohtajana. Pidän tärkeänä jäsendemokratian kehittämistä ja Vasemmiston toiminnallisen ja imagollisen uudistuksen jatkamista. Näiden lisäksi pyrin edustajaksi päästyäni edistämään pohjoista näkökulmaa puoluejohtovalinnoissa.

Latola Viivi, Järvi-Oulun Vasemmisto

Luotola Ville, Etelä-Oulun Vasemmisto

Olaussen Oskar, Oulun Vasemmistoseura
ohjelmistokehittäjä

Olen 27-vuotias ohjelmistokehittäjä ja vasemmistoaktiivi. Erityisen aktiivisena olen Vasemmistonuorissa,jossa toimin aikaisemmin muun muassa Vasemmistonuorten hallituksessa Pohjois-Pohjanmaan edustajana. Tällä hetkellä olen Oulun lähidemokratiatoimikunnan puheenjohtaja.

Pajuluoto Elsa, Järvi-Oulun Vasemmisto

Raudaskoski Mikko, Suur-Patelan Vasemmisto

Röntynen Suvi, Haukiputaan Vasemmisto

Sala Iinamaija, Valon Vasemmisto

Sillanpää Tapani, Järvi-Oulun Vasemmisto
toiminnanjohtaja (eläkkeellä), 64

Vasemmistoliitto on mennyt liian pitkälle ”nettidemokratiassa” (esim. äänestys puheenjohtajasta -16).
Olen opiskellut historiaa (ik. fil.yo) ja Sirola-opistossa. Töitä olen tehnyt mm. nurmikonleikkuussa (en postilla), kd-järjestöissä (- jos tiedät…) ja Kansan Tahdossa sekä ”Järkällä”. Hyvä – tai hyvä ja hyvä – olen ollut käsilläseisonnassa.

Sipola Mauno, Haukiputaan Vasemmisto

Tikkanen Pietari, Järvi-Oulun Vasemmisto
toimitsija

Hyvät toverit! Työskentelen PAM liitossa toimihenkilönä mm. työlainsäädännön asiantuntijana. Edustan työntekijöitä ja olen ajan hermolla mitä parannuksia työlainsäädäntöön tulisi esittää. Näin ollen koen, että minulla on paljon annettavaa puoluekokoukselle.

Ukkola Kalervo, Järvi-Oulun Vasemmisto
kaupunginvaltuutettu ja maakuntavaltuutettu

asukastoimija, valtuutettu, aik. työelämätutkija yliopistolla ja työterveyslaitoksella, luottamus- ja työtehtäviä, Espoo, Kemi ja Oulu, vas:n 1. valtuusto, kuntaliiton hallitus ja kaupunkipolitiikkaryhmä, kansainvälisiä mm. ruotsalais-suomalaisen Perämerenkaaren/Bothnian Arc hallitus

Ukkola Teuvo, Haukiputaan Vasemmisto

Vahera Jukka, Oulun Vasemmistoseura
Lukion lehtori, FM

Puoluekokousedustajana edustan sellaista näkemystä vasemmistosta, joka korostaa vihreitä arvoja, demokratiaa (mm. jäsendemokratia) ja tasa-arvoa kaikessa merkityksessään. Demokraattinen sosialisti.

Vähänen Matti, Oulun VasemmistoPlus
insinööri (amk)

Olipa kyse vaalikampanjoinnista Rotuaarilla tai jäsenistön edustamisesta puoluekokouksessa, on se minulle aina kunnia-asia. Uutena aktiivina olen jo kerennyt kokea monenlaista ja tarmoa täynnä lähden puoluekokoukseen, ensimmäistä kertaa, jos se minulle suodaan.

Yrjänä Elli, Oulun VasemmistoPlus

opiskelija

Opiskelen tällä hetkellä aikuislukiossa. Vasemmistoliiton toiminnassa olen nyt ollut mukana noin kaksi vuotta. Puoluekokouksessa haluaisin vaikuttaa erityisesti jäsendemokratiaan liittyviin asioihin.

Oulun eteläinen (paikkoja 6, ehdokkaita 7)

Alho Päivi
Kalajoen Vasemmistoliitto

Autio Aija
Ylivieskan Seudun Vasemmisto

Jussinniemi Jouni
Pyhäjärven Vasemmisto

Järvenpää Helvi
Haapaveden Vasemmisto

Mehtälä Kari
Oulaisten Vasemmisto

Olen Kari Mehtälä, töissä SSAB Europen putkitehtaalla Oulaisissa ja toiminut 10 vuotta työntekijöiden pääluottamusmiehenä. Olen Teollisuusliiton liittohallituksessa 1.varajäsenenä ja Oulaisten kaupungin 1. varavaltuutettu. Aion toimia teollisuuden puolestapuhujana, koska teollisuuden pysyminen Suomessa on ympäristöteko.

Rajaniemi Anneli
Oulaisten Vasemmisto

Ammatti: Keittäjä / eläkeläinen. Vasemmiston luottamushenkilönä vuodesta 1980 alkaen kunnallispolitiikassa. Tällä kaudella Oulaisten kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen. Mm. Oulaisten kaupungin perusturvalautakunnan, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston ja Liikuntaneuvoston jäsen. Eläkeläiset ry: ssä mukana paikallis – ja piiritasolla. Useita kertoja puoluekokousedustajana. VAHVA VASEMMISTOLIITON VAIKUTTAJA!

Wassholm Väinö
Haapajärven Vasemmistoliitto

Oulun ympäristö (paikkoja 4, ehdokkaita 7)

Haataja Heidi, Limingan Vasemmisto

Toimistonhoitaja, runoilija. Limingassa asuva 45-vuotias taloushallinnon ammattilainen, jolla on vahva kulttuuri- ja yhdistystausta. Kunnanvaltuutettu, Vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja, sivistys- ja hyvinvointilautakunnan jäsen sekä Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston 1. varapuheenjohtaja. Lakeuden ääni kuuluville!

Janatuinen Sari, Kempeleen Vasemmisto

Ammatti: perhepäivähoitaja. Olen luottamustehtävissä Kempeleessä sekä maakuntavaltuustossa. Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtajistossa on menossa 4. vuosi. Vasemmistonaisten toiminnassa olen ollut mukana valtakunnallisesti sekä seudullisesti puheenjohtajana. Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyalaa.

Kerttula Kalevi, Kempeleen Vasemmisto

Latvanlehto Jaakko, Muhoksen Vasemmisto

Rakennusalan sekatyöläinen, pääluottamusmies, Muhoksen Vasemmiston puheenjohtaja ja perheenisä

Mehtälä Jari, Limingan Vasemmisto

44 vuotta.
Aluetoimitsija Teollisuusliitto ry Oulu, 2009 alkaen
Ay-liikkeen kasvatti, luottamustehtävissä 2000-2009
Harrastaa kuntoilua ja moottoripyöräilyä

Nybacka Silvo, Lumijoen Vasemmistoliitto

Nyman Sami, Vasemmistoliiton Ruukin yhdistys

Aluetoimitsija. Olen 46-vuotias perheellinen mies Siikajoen Ruukin kylältä. Työssä olen Teollisuusliiton Oulun aluetoimistolla ja toiminta-alueenamme ovat Oulun ja Lapin läänit. Olen toiminut Ruukin sittemmin Siikajoen kunnanvaltuutettuna vuodesta 2000. Vaikka puolueemme on parantanut suoritustaan koko ajan, haluan silti pohjoisen Suomen ja maaseudun ääni kuuluvan entistä paremmin puolueen toiminnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että kannatan teollisten työpaikkojen syntymistä pohjoiseen Suomeen. Kannatan myös maaseudun elinkelpoisuuden säilyttämistä mm. mahdollistamalla yksityisautoilu. Kaikki tämä luontoa kunnioittaen.

Raahe (paikkoja 4, ehdokkaita 8)

Honka Aleksi

Olen 22- vuotias putkimies. Työskentelen Raahen terästehtaalla. Vaikutan kunnallisjärjestön toimikunnassa sekä kaupunginhallituksen varajäsenenä. Mielestäni puolueelle tärkeitä teemoja on pitää huolta alueellisesta tasa-arvosta, puolustaa opiskelu- ja työpaikkoja sekä investointeja. Puolueen tulee olla selkeä vastavoima porvaristolle. Julkista palveluntuotantoa tulee puolustaa ja talous tulee pitää terveenä.

Lehmusketo Viljo

Matinlauri Juho, opiskelija

Nikula Matti

Peltokangas Niko, toimittaja

Raahelaisena puoluevaltuutettuna haluan edistää puoluekokouksessa modernia puoluetyötä, kirkaslinjaista politiikkaa hallituksista riippumatta ja ekologista rakennemuutosta yhteiskunnassa. Kokouksen aloitteista teen töitä erityisesti Kansan Tahdon viestintätuen palauttamisen puolesta.

Putaansuu Krista

Uunila Jesper, opiskelija

Hei, olen 25-vuotias hallintotieteiden ja ympäristöpolitiikan opiskelija sekä Raahen valtuuston varajäsen. Edellisellä valtuustokaudella toimin Raahen nuorisolautakunnan puheenjohtajana. Pidän tärkeänä, ettei tuleville sukupolville jätetä sosiaalista tai ympäristöllistä velkaa ongelmien muodossa

Vasankari Jouko