Risto Kalliorinne: Täyttä vauhtia kohti eduskuntavaaleja

Kalliorinne-Risto-200x300Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston ehdokaslista ensi kevään eduskuntavaaleihin on nyt virallistettu, kun piirihallitus vahvisti 14 ehdokkaan valinnan. Ehdokkaista seitsemän on miehiä ja seitsemän naisia. Kahdeksan ehdokasta on Oulusta ja loput piirin alueelta Sievistä Pudasjärvelle. Piirijärjestön tavoitteena on nostaa Vasemmistoliiton paikkamäärä kolmesta neljään vaalipiirissä. Kainuun Vasemmisto asettaa loput neljä ehdokasta lokakuun alussa.

Vasemmisto etenee kohtuullisessa myötätuulessa kohti vaaleja ainakin mielipidemittausten mukaan.. Se ei tee meitä mitenkään autuaaksi vaan pikemminkin haastaa meidät täyttämään niitä odotuksia, joita kansalaisten suunnalta meiltä odotetaan. Tilanne vaaliasetelmissa on haasteellinen myös siksi, että kaksi meidän vahvaa kansanedustajaa jättäytyi pois tulevista vaaleista. Kyllösen Merja lähti brysseliin herrojen kiusaksi ja pitkän ja komean uran eduskunnassa tehnyt Korhosen Martti päätti luopua kansanedustajuudesta. Heidän poliittinen kokemus oli sitä sitä luokkaa, että nyt valituilla ehdokkailla on suuret saappaat täytettävänä.

Ehdokkaat ovat seuraavien kuukausien ajan vasemmiston lipunkantajia. He ovat poliittisen kamppailun eturivissä ja heidän kauttaan tuomme vaalikentillä esiin omat tavoitteemme. Siksi heitä ei pidä eikä saa jättää yksin. Jokainen ehdokas tarvitsee kaiken mahdollisen tuen vasemmistoväeltä parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi.

Ehdokkaiden valinnalla näin hyvissä ajoin oli tarkoituksensa. Näin heillä on syksy aikaa hioa vaalikampanjaansa, kerätä tukijoukkoja  ja kiertää tilaisuuksissa ympäri maakuntaa. Nyt onkin kuntien ja vasemmistoyhdistysten vuoro osallistua yhteiseen kampanjaan järjestämällä tilaisuuksia ja toritapahtumia, joihin ehdokkaamme mielellään tulevat. Myös taloudellinen tuki ehdokkaille on tärkeää, joten kukkaronnyörejäkin voisi tässä mielessä hieman avata. Ottakaa ehdokkaisiimme tai piiritoimistolle rohkeasti yhteyttä ja sopikaa tilaisuuksista.

Vasemmistoliiton vaalikampanjaa suunnitellaan parasta aikaa niin puoluetoimistossa kuin piirijärjestössäkin. Syksyn aikana kampanjarunko ja vaaliohjelmat valmistuvat, ehdokaskoulutuksia järjestetään ja kaiken kaikkiaan rasvataan vaalikonetta siihen kuntoon, ettemme ole varsinaisen kampanjan koittaessa perässähiihtäjien joukossa vaan enemmänkin ottamassa poliittista aloitetta omiin käsiimme. Vasemmisto kiertää turuilla ja toreilla tuomassa esille omaa arvomaailmaansa ja lähtee haastamaan porvaripuolueet mukaan lukien perussuomalaiset kamppailussa paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. Tähän työhön tarvitaan meitä kaikkia.

Risto Kalliorinne
Kansanedustaja, Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja

Kirjoitus on julkaistu Kansan Tahdossa to 11.9.2014.