Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto: Hallituksen viivyttely pahentaa työttömyyttä

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto arvostelee voimakkaasti oikeistohallituksen työllisyyspolitiikkaa. Oulussa kokoontuneen piirihallituksen mielestä Sipilän hallitus on ollut täysin kyvytön työttömyyden räjähdymäisen kasvun pysäyttämisessä.

– Yhteiskuntasopimus-nimisen kesäteatterin näytöksiin on kyllä aikaa tuhrattu, mutta työllisyysmäärärahat palkkatuettuun työhön, starttirahoihin ja muihin toimiin loppuivat jo ennen kesää, piirihallituksesta muistutetaan.

Tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaalla on noin 1 160 henkilöä vähemmän työllistettynä palkkatuella kuin vuosi sitten. Tämä on lisäämässä muutenkin suurta työttömien joukkoa.

– Kunnat odottavat pikaisesti lisäbudjettia ja palkkatuki ja muiden työvoimapoliittisten rahojen lisäystä. Kunnat ovat omatoimisesti jo ryhtyneet toimiin pitkäaikaistyöttömyyden katkaisemiseksi, kun rahoitus vastuu on siirtynyt kunnille ja sakkomaksut karkaavat käsistä, toteaa piirihallitus.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston mielestä hallituksen kädetön työllisyyspolitiikka on syventämässä taantumaa Suomessa. Valtion työvoimapalvelujen piirissä olleiden määrä väheni vuodesta 2014 tähän vuoteen noin 6 000 henkilöllä ja ensi vuonna työ- ja elinkeinoministeriön talousarvioehdotuksessa työllistäminen vähenee edelleen jopa 12 000 henkilöllä.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vaatii täyskäännöstä työllisyyspolitiikkaan ja huomattavaa lisärahoitusta työllistämiseen lisäbudjettiin sekä ensi vuoden budjettiin. Työttömien toimeentulo romahtaa, ellei pitkäaikaistyöttömyyttä katkaista.

Lisätietoja:
Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston pj.
Risto Kalliorinne
p. 050-5120477