Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vetoaa perheministeri Saarikkoon Oulaskankaan synnytystoiminnan jatkamiseksi

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston syyspiirikokous vaatii yksimielisessä kannanotossaan Oulaskankaan synnytystoiminnan jatkamista.

Keskustan perheministeri Annika Saarikko on avainasemassa, sillä hänen päätösvallassaan on päivystysasetuksen kiristykset ja poikkeusluvan antaminen, kun synnytykset jäävät alle 1000 lapsen. Pohjois-Pohjanmaan Vasemmisto vetoaa keskustan perheministeri Saarikkoon Oulaskankaan synnytysten turvaamiseksi.

Oulaskankaan sairaalassa syntyy vuosittain 900-1000 lasta ja siellä on toteutettu kaikki tiukentuneen päivystysasetuksen edellyttämät muutokset, kuten täydennyskoulutettu kätilöitä ja tehty vaadittuja laitehankintoja. Oulaskankaalla on jo pitkään toiminut malli, jossa riskisynnytykset tunnistetaan sairaalassa hyvissä ajoin ja ohjataan edelleen Ouluun.

– Odottavan äidin ja syntyvän lapsen näkökulmasta on paljon turvallisempaa synnyttää lähisairaalassa ammattitaitoisen henkilökunnan avustamana kuin tien päällä taksissa tai ambulanssissa. Välimatkojen pidentyessä myös matkasynnytysten riski kasvaa, mikä vaarantaa potilasturvallisuuden, piirikokous toteaa.

Lisätiedot:
kansanedustaja Katja Hänninen, puh. 050-5123325
PPSHP:n valtuuston puheenjohtaja Anne Huotari, puh. 044-9758553